İnsanlığın ilk var olduğu dönemde, adamın biri şeytani yakalamaya karar > vermiş. > Ancak bunun için 40 yıl Tanrı'ya ibadet etmesi gerekiyormuş. Karısıyla, > dostlarıyla ve bütün dünyayla ilişkisini kesmiş, kendisini ibadete adamış. > 40 yıl sora Tanrı, ibadetinin karşılığı olarak ona ağzı kapalı bir şişenin > içinde şeytani sunmuş. > Artik özgürmüş adam. Dünyada neler olup bittiğini görmek, nelerin > değiştiğini öğrenmek için sabırsızlanıyormuş. Şişeyi karısına teslim etmiş, > ona iyi sahip olmasını söylemiş ve dışarıya cıkmış. Kadıncağız şeytani çok > merak ediyormuş. Ve merakına yenilip şişenin ağzını açıvermiş... Acar açmaz > da şeytan şişeden fırlayıp cıkmış ve gülmeye başlamış. Merakına engel > olamadın ve kocanın 40 yıllık emeğini boşa çıkardın ' diye alay etmiş > kadınla. > 'Yok, canim' demiş kadın. > 'Sen hiç o şişenin içinde olmadın ki' > 'Nasıl olur?' diye haykırmış şeytan. > 'Sen de gördün... Şişeden cıktım ben!' > 'Hiç o şişenin içinde değildin, inanmıyorum buna. Nasıl o küçücük şişeye > girebilirsin ki?' > Kafası atmış şeytanin. 'Gireyim de gör! ' demiş ve yeniden şişenin içine > girivermiş. İşte böyle... Adamın şeytani hapsetmesi 40 yılını, kadının ise > yalnızca 5 dakikasını almış. Şeytan da şöyle isyan etmiş Tanrı'ya > > > > 'TANRIM, > MADEM KADINI YARATACAKTIN, O ZAMAN BENİ NEDEN YARATTIN?