Ali Çağaloğlu Kimdir?

Murat

Murat

Yönetici
Ali Çağaloğlu Kim
Ali Çağaloğlunun Hayatı
Ali Çağaloğlu Filmleri
Ali Çağaloğlu Fotoğrafları





Ali Cağaloğlu (d. Ağustos 1930 - İstinye) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul'un Cağaloğlu semtine adını veren Cağaloğlu Rüstem Paşa'nın torunu olan sanatçı, Adapazarı Halkevi tiyatro kolunun, Adapazarı'nda yerel tiyatronun ilk kurucularındandır. Tiyatro, sinema ve televizyonda çeşitli rollerde yer almıştır.




Filmografisi


İki Aile - 2006
Tatil Aşkları - 2004
Biz Boşanıyoruz - 2004
Ömerçip - 2003
Alacakaranlık - 2003
Yeter Anne - 2002
Benimle Evlenir misin - 2001
Çilekli Pasta - 2000
Hiç Bana Sordun mu? - 2000
Dadı - 2000
Gurbetçiler - 1996
Mahallenin Muhtarları - 1992
Kanca - 1986
Davacı - 1986
Güneşli Bataklık - 1977
Sevgili Dayım - 1977
İntikam Meleği / Kadın Hamlet - 1976
Batsın Bu Dünya - 1975
Yarınlar Bizim - 1975
Baba Bizi Eversene - 1975
Kuvvet Macunu - 1975
Güler misin Ağlar mısın - 1975
Eşkıya - 1966

 
Üst